Andmekaitse perearstikeskuses

09.11 Tartus VSpa konverentsikeskus

Koolituse tutvustus

Koolituse esimeses osas antakse ülevaade patsiendisaladuse olemusest ja regulatsioonist. Millistel juhtudel võib saladuse hoidmise kohustusest kõrvale kalduda ning millal on arst kohustatud andmeid avaldama. Analüüsitakse õiguslikke aluseid ja kohtupraktikat.

Koolitusel teine pool keskendub küberturbele perearstikeskustes. Keskendume töötajate küberturbe teadmiste ja oskuste tõstmisele. Koolituse läbinud pereõde või perearst oskab ennast kaitsta erinevates olukordades ning on teadlik, millised on levinud skeemid ja ohud, samuti saab aru, milline on tema roll ettevõtte küberturbe ohutuses.

Koolitaja: Erkki Leetsar, PRIORE Advokaadibüroo OÜ vandeadvokaat ja partner

Erkki Leetsare peamised tegevusvaldkonnad on võlaõigus ja lepingud, äri- ja ühinguõigus, tervishoiuteenused ja ravimid, isikuandmete kaitse, intellektuaalne omand, IT õigus, tööõigus, spordiõigus, riigihanked, kinnisvara, haldusõigus ja haldusmenetlus, tsiviil- ja halduskohtumenetlu

Koolitaja: Maarja Heinsoo, küberturbe ekspert

Maarja on tegutsenud 10 aastat küberkaitse valdkonnas ning alates 2017. aastast on ta sertifitseeritud infosüsteemide audiitor (CISA). Tema põhifookus on seni olnud finantstehnoloogia sektoris: ta on näinud Eestis tegutsevate pankade siseelu ning juurutanud infoturbekultuuri ja -meetmeid erinevates edukates idufirmades. Tervishoiusektor on Maarja jaoks põnev valdkond, kuna infosüsteemide kättesaadavus, patsiendiandmete konfidentsiaalsusnõuded ja nende usaldusväärsus mõjutavad arstide ja õdede töövoo sujuvust ning laiemas plaanis kogu Eesti rahva tervisenäitajate kulgu.

Ajakava

9:30 Kogunemine ja hommikukohv
10-12 Koolituse 1. osa: Patsiendisaladuse olemus ja regulatsioon. Erkki Leetsar
12-13 Lõuna
13-15 Koolituse 2. osa: Küberturve. Maarja Heinsoo

Koolituse toimumiskoht

Tallinnas: Hotell Metropol
Tartus: V Spa konverentsikeskus

Kellele?
Koolitus on praktiline ning osalema on oodatud kõik perearstikeskuste töötajaid. Koolitus annab 5 täienduspunkti.

Maksumus

Tavahind 105 €
Soodushind (Eelvisiidi kasutajad, ETTKL) 90 €

Enne kursuse algust saadame Teile e-posti teel kinnituse ja arve.

NB! Koolitusele mitteilmumise ja sellest eelnevalt teavitamata jätmise korral esitatakse arve 50% ulatuses koolituse maksumusest.

Kui Teie soovid või võimalused muutuvad, teatage meile sellest vähemalt 1 nädal enne kursuse algust e-posti aadressil või telefonil +372 58860188.


Koolitus viiakse läbi koostöös Terviseagentuuriga.

Registreeru koolitusele